Korrewegwijk gaat voor groen

De groene burgemeester was 12 mei op bezoek in de Korrewegwijk. Zijn eerste niet-online vergadering van het jaar! In de buitenlucht nog wel, op de stoep van wijkhotel Stee in Stad onder een energiek bloeiende boom en met een dito gezelschap van initiatiefnemers uit de wijk. Ze stuurden de onderstaande samenvatting. Die knip en plak ik in zijn geheel in deze blog, want zo moet het, beste medeburgers. Samenwerken en elkaar helpen.

“Onlangs hebben De Groene Korrewegwijk, het GroenHuis en Grunneger Power de krachten gebundeld. Samen zetten we ons in voor meer groen in de wijk en meer energiebesparing voor zowel koop als huurwoningen. We gaan aan de slag om de wensen en ideeën van buren samen te brengen en zetten deze om in groene acties. We organiseren activiteiten en denken mee over ontwikkelingen zoals het verduurzamen van huurwoningen, de Wijk-energiecoaches en de Energietransitie.

Heb je zelf ideeën? Wil je aansluiten? Of wil je je inzetten voor meer duurzaamheid in de wijk? Vertel het voort en laat het ons weten!

Je kunt ons bereiken via info@degroenekorrewegwijk.nl of De Groene Korrewegwijk volgen op Facebook.

Punten waar we ons als werkgroep op richten:

  • Vergroenen van de wijk
  • Verduurzamen van de wijk dmv mogelijk maken zonnepanelen op Sociale Huurwoningen
  • Het vormen van een netwerk van bewoners dat zich wil inzetten voor meer duurzaamheid en groen in de wijk
  • Bewoners ondersteunen met het vergroenen van hun straat; geveltuintjes, tegel eruit, plantje erin actie,
  • Energiecoaches
    Junior Energiecoaches
  • In gesprek met de woningbouw over hun duurzaamheidsplannen. Zorgen dat deze ook nageleefd worden.”