Joran de Boer

Stem op mij!

Dankjewel!

Ik ben Joran de Boer, ik ben bijna 30 jaar oud en woon in de Noorderplantsoenbuurt in Groningen. Ik werk als creatief producent in theater, maak podcasts en studeer daarnaast in deeltijd Environmental Sciences. 

Ik volg op social media allerhande zero-waste-green-duurzaam-plasticvrij accounts en het valt me op dat veel van deze initiatieven, hoe goed ook, producten en levenswijzen aanprijzen die duur zijn en niet voor iedereen geschikt. Dat kan anders.

Als Groene Burgemeester wil ik laten zien hoe groen doen goedkoop kan, door:

– Informatie in te winnen van experts en dit delen met de inwoners van de stad;

– Zelf te experimenteren met duurzame, goedkope oplossingen en dit te delen met volgers d.m.v. simpele filmpjes en foto’s (hoe maak je je eigen regenton, hoe maak je je eigen wasmiddel of shampoo, wat kan je tijdens het wandelen meenemen om vuilnis op te rapen zonder dat je de hele dag met een gore vuilniszak loopt);

– Een klankbord en doorgeefluik te zijn voor iedereen met innovatieve ideeën uit de eigen achtertuin;

– Creatieve oplossingen te bedenken samen met inwoners van de stad over hoe zij willen dat hun wijk of straat groener veranderd;

– Mensen uit de stad met goede ideeën koppelen aan instanties en mogelijke uitvoerders en zo een ‘podium’ voor hen creëren.

Ik geloof dat we alleen dingen duurzamer gaan oplossen als het voor zoveel mogelijk mensen, hoe groot je portemonnee ook, haalbaar en leuk is. Groen doen hoeft namelijk niet duur te zijn, het kost soms alleen net wat meer tijd.

Stemmen doe je hier!